• Kalibrasyon Hizmeti
06 October 2021

Gıda endüstrisi

Catering veya ticari mutfaklarda, kalibre edilmemiş bir ekipman parçasının kullanılmasının sonuçları, kritik bir gıda sıcaklığının yanlış ölçülmesi olabilir; bu şunlarla sonuçlanabilir:

  • Bir gıda güvenliği sorunu
  • HACCP ihlali ve müşterilerin hasta olması
  • Çevre Sağlığı Memuru kapatma bildirimleri
  • yasal işlem

Bunların hepsi bir işletmenin itibarına zarar verir. İki noktalı basit bir yıllık kalibrasyon maliyetiyle karşılaştırıldığında, itibarın olası maliyeti, genellikle kalibrasyonu göz ardı etme riskine değmeyeceği anlamına gelir.

İmalat

Üretim süreci uygulamalarında, kritik alarmlara ve sistemlere güvenilir bilgi sağlamak için kullanılan herhangi bir ekipman, çalışma aralığı boyunca birden fazla noktada kalibre edilmelidir. Kalibre edilmemesi veya uygun olmayan kalibrasyon, yaralanma, ölüm ve hatta büyük çevresel felaketlerin nedeni olmuştur.

Ne Sıklıkta Kalibre Edilir?

Kalibrasyon maliyetini bir yatırım olarak ve yanlış bir okumanın olası sonuçlarını yatırım yapmamanın maliyeti olarak düşünün.

Çoğu endüstri için standart, yıllık olarak kalibre etmektir. Kalibrasyon testlerinden sonuçlar elde ettikçe, kalibrasyon sıklığını potansiyel olarak ayarlayabilecek ve/veya gerekirse daha sağlam ölçüm aletlerine yükseltebilecek bir konumda olacaksınız. Çoğu kalibrasyon laboratuvarı, müşterinin kalite standartlarının kanıtı olarak tutması için basılı bir kalibrasyon sertifikası sağlar.

Özetle, ölçümlerin önemli olduğu her yerde kalibrasyon hayati önem taşır; kullanıcıların ve işletmelerin, izledikleri ve ardından kontrol ettikleri sonuçlara güven duymalarını sağlar.

Tags : kalibrasyon, neden kalibrasyon, kalibrasyon hizmeti, kalibrasyon yaptırma